duntelco1
مشاوره تحصيلي

مشاوره انتخاب رشته دكتري از مهم ترين موارد در زمان انتخاب رشته است كه توصيه مي‌شود داوطلبان از آن استفاده نمايند. در مقطع دكتري شرايط نسبت به مقاطع قبلي تغيير كرده است و نحوه گزينش و انتخاب رشته متفاوت مي‌باشد. به همين دليل بسيار ديده مي‌شود كه داوطلبان دچار اشتباه شده و شانس خود براي قبولي در كد رشته محل هاي مورد نظرشان را از دست مي‌دهند. اين در حاليست با كسب اطلاع مي‌توان از بروز اين مشكلات پيشگيري كرد. در اين مطلب به بررسي كامل مشاوره انتخاب رشته دكتري خواهيم پرداخت. براي كسب اطلاع بيشتر مي‌توانيد با مجموعه دانتل كو تماس بگيريد. 

 منبع: مشاوره انتخاب رشته دكتري

انتخاب رشته دكتري ۱۴۰۳

داوطلبان مقطع دكتري كه در آزمون كتبي شركت كرده اند، در زمان اعلام نتايج آزمون مي‌توانند كارنامه اوليه خود را دريافت كنند. متقاضيان مجاز به انتخاب رشته كه رتبه حد نصاب را به دست آورده اند، بايستي اقدام به انتخاب رشته در سايت نمايند.

داوطلبان مقطع دكتري با توجه به شركت در آزمون كارشناسي و كارشناسي ارشد به خوبي مي‌دانند كه انتخاب رشته چه اهميت فراواني دارد و در اين زمينه تجربه نيز دارند. اما با اين حال داوطلبان بايد به اين نكته  آگاه باشند كه انتخاب رشته مقطع دكتري با دو مقطع قبلي تفاوت هايي دارد چراكه نحوه گزينش در اين مقطع متفاوت است. از سوي ديگر ظرفيت بسيار محدود دكتري اهميت انتخاب رشته و استفاده از مشاوره انتخاب رشته دكتري را بيش از پيش افزايش مي‌ دهد.

 

روند انتخاب رشته دكتري 1403 

پس از اعلام نتايج اوليه، سازمان سنجش اطلاعيه اي منتشر خواهد كرد و در آن زمان دقيق انتخاب رشته را مشخص مي‌ كند. داوطلبان مجاز به انتخاب رشته بايستي در اين زمينه با اطلاع از نحوه و اصول صحيح انتخاب رشته و همچنين كمك گرفتن از مشاوره انتخاب رشته دكتري، نسبت به تكميل فرم انتخاب رشته خود اقدام نمايند. روند انتخاب رشته مقطع دكترا به صورت زير مي‌باشد.

 

زمان انتخاب رشته دكتري ۱۴۰۳

از مهم ترين اطلاعاتي كه داوطلبان در هنگام انتخاب رشته دكتري به آن نياز دارند، زمان آزمون مي‌باشد. مدت زمان انتخاب رشته محدود است و داوطلبان بايد در زمان تعيين شده اقدامات لازم را انجام دهند؛ در غير اين صورت فرصت تمام شده و داوطلب شانس انتخاب رشته را از دست خواهد داد.

در حال حاضر زمان دقيق انتخاب رشته دكتري 1403 مشخص نشده است اما با توجه به روند سال گذشته كه در اواخر فروردين و اوايل ارديبهشت بود، انتطار مي‌ رود در سال جاري نيز در همين بازه زماني انجام شود. سال گذشته مهلت انتخاب رشته دوبار تمديد شد و داوطلبان تا ۷ ارديبهشت براي تكميل فرم فرصت داشتند.

به محض اطلاع رساني در مورد تاريخ انتخاب رشته دكتري ۱۴۰۳ اين مطلب بروزرساني خواهد شد. همچنين شما مي‌توانيد براي اطلاع سريع از جدول زمانبندي و دريافت مشاوره انتخاب رشته دكتري در كانال تلگرامي دانتل كو عضو شويد.

 

نحوه انتخاب رشته

انتخاب رشته دكتري در سايت سازمان سنجش انجام مي‌شود و داوطلبان بايد در زمان تعيين شده به اين سامانه مراجعه كرده و فرم انتخاب رشته را با توجه به اصول مشاوره انتخاب رشته دكتري اولويت بندي كرده و تكميل نمايند. در هنگام انتخاب رشته نيز مي‌ توان برخي از اطلاعات را اصلاح كرد پس اگر متوجه هرگونه تناقض در اطلاعات خود شديد، آن ها را در سامانه ويرايش كنيد. نحوه انتخاب رشته دكتري به شرح زير مي‌ باشد.

1️⃣وارد سايت سازمان سنجش شويد.

2️⃣بر روي گزينه دكتري تخصصي كليك كنيد.

 

3️⃣گزينه انتخاب رشته را از منوي سمت راست انتخاب نماييد.

 

4️⃣گزينه انتخاب رشته هاي تحصيلي آزمون ورودي دكتراي تخصصي (نيمه متمركز) Ph.D سال 1403 را انتخاب نماييد.

5️⃣يكي از روش هاي ورود به سيستم را انتخاب كرده و با درج اطلاعات در كادرهاي مربوطه واردصفحه انتخاب رشته شويد.

6️⃣فرم انتخاب رشته را با توجه به اصول اولويت بندي تكميل كرده و سپس انتخاب رشته خود را تاييد نماييد.

نكته: توجه داشته باشيد كه انتخاب رشته دكتري دانشگاه آزاد در سايت azmoon.org انجام مي‌شود. پس از ورود به سايت بايد كد كلي و كد دسترسي هفت رقمي در كارنامه را وارد كرده و به فرم انتخاب رشته دسترسي پيدا كنيد.

 

دفترچه انتخاب رشته دكتري 1403

از مهم ترين موارد در هنگام انتخاب رشته دكتري، مطالعه دقيق دفترچه انتخاب رشته است. در دفترچه راهنماي كه هر ساله منتشر مي‌شود، كد رشته محل ها و ظرفيت آن ها، قوانين و مقررات جديد و به طور كلي تمامي اطلاعات مورد نياز داوطلبان براي انتخاب رشته درج مي‌شود.

بسياري از داوطلبان دفترچه را مطالعه نمي‌كنند كه بر اساس اصول مشاوره انتخاب رشته دكتري اين يكي از اشتباهات رايج مي‌باشد. بدون مطالعه دفترچه احتمال خطا بسيار بيشتر مي‌شود. دفترچه راهنما انتخاب رشته دكترا در سال ‍۱۴۰۳ هنوز منتشر نشده است. به منظور آگاهي شما عزيزان در ادامه لينك دانلود دفترچه سال گذشته را قرار داده ايم. به محض انتشار دفترچه انتخاب رشته 1403 لينك دانلود مستقيم آن در اين صفحه قرار خواهد گرفت.

 

مشاوره انتخاب رشته دكتري ۱۴۰۳

داوطلبان پس از دريافت كارنامه اوليه آزمون كتبي دكتري، در ستون مجاز، عنوان مي باشيد و يا نمي‌باشيد را مشاهده خواهند كرد. كلمه مي‌باشيد در مقابل ستون دانشگاه هاي سراسري، دانشگاه آزاد و بورس خارج از كشور به اين معناست كه داوطلب امكان انتخاب رشته در آن دوره را خواهد داشت و بايد در زمان تعيين شده نسبت به تكميل فرم انتخاب رشته اقدام نمايد.

داوطلبان دكتري مي‌توانند تا حداكثر 50 كد رشته محل را در فرم انتخاب رشته خود درج نمايند. نكته بسيار مهم در مورد انتخاب رشته دكتري اين است كه ظرفيت ها در اين مقطع بسيار محدود است به همين دليل اولويت بندي صحيح بيش از پيش اهميت پيدا مي‌كند. داوطلبان بايستي با كمك گرفتن از مشاوره انتخاب رشته دكتري از موارد مهم در انتخاب رشته آگاه شده و بر اين اساس فرم را تكميل نمايند.

 

مشاوره انتخاب رشته دكتري |‌ مطالعه دفترچه راهنما

همانطور كه در بالا گفته شد مطالعه دقيق دفترچه راهنما انتخاب رشته از مهم ترين اصول انتخاب رشته دكتري است. برخي از داوطلبان فكر مي‌كنند كه به دليل آشنايي با روند انتخاب رشته بدون مطالعه دفترچه نيز از عهده اين كار برخواهند آمد.

اما بايد بدانيد كه شايط و ضوابط انتخاب رشته در هر سال تغيير مي‌كند و اين تغييرات از طريق دفترچه راهنما انتخاب رشته دكتري در اختيار متقاضيان قرار مي‌گيرد. مطالعه دفترچه به شما كمك مي‌كند تا اطلاعات تان را افزايش داده و با آگاهي بيشتري فرايند انتخاب رشته را انجام دهيد.

 

استفاده از فرم پيش نويس

در انتهاي دفترچه راهنما انتخاب رشته يك فرم پيش نويس قرار گرفته است كه دقيق همان فرم انتخاب رشته اصلي اينترنتي در سايت مي‌باشد. بر اساس اصول مشاوره انتخاب رشته دكتري، توصيه مي‌شود كه داوطلبان ابتدا اين فرم را تكميل نمايند تا در از اولويت بندي كد رشته محل هاي مورد نظر خود مطمئن شوند.

توجه داشته باشيد كه تكميل فرم پيش نويس به هيچ عنوان الزامي نيست اما از اين طريق مي‌توانيد افكار خود در مورد انتخاب رشته را منسجم كرده و با روي كاغذ آوردن اولويت هايتان به طور دقيق از درستي آن مطمئن شويد.

 

مشاوره انتخاب رشته دكتري | آگاهي از شيوه هاي آموزشي مقطع دكتري

در مقطع دكتري شيوه آموزشي به دو دسته تقسيم مي‌شود كه اطلاع از آن در زمان انتخاب رشته بسيار حائز اهميت است. در سال هاي گذشته تنها يك روش آموزشي يعني شيوه آموزشي پژوهشي مطرح بود اما پس از سال ۱۳۸۹ روش پژوهش محور نيز اجرا شد و در حال حاضر نيز دانشجويان مي‌توانند به تحصيل در اين دوره بپردازند. دو شيوه آموزشي در مقطع دكتري به شرح زير هستند.

روش آموزشي پژوهشي

اين روش همانطور كه از نام آن پيداست بر دو بخش اموزش و پژوهشي به طور همزمان تاكيد دارد. همانطور كه مي‌دانيد در مقطع دكتري پژوهش و رساله از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و در واقع تمركز بيشتر اين مقطع بر پژوهش است. اما در روش آموزشي پژوهشي علاوه بر پژوهش و پايان نامه، دانشجويان بايد واحد هاي درسي نيز اخذ كرده و نمره قبولي در آن ها را به دست آورند.

مشاوره انتخاب رشته دكتري |‌ روش پژوهش محور

اين روش نيز از اسم آن مشخص است و تمركز بيشتر مقطع دكتري بر پايان نامه و پژوهش دانشجو مي‌باشد. پژوهش در اين روش به اين صورت است كه يك كارفرما درخواست يك پروژه پژوهشي مي‌كند و بر اساس قرارداد تمامي هزينه هاي آن را نيز پرداخت مي نمايد.

در هنگام انتخاب رشته داوطلباني كه قصد انتخاب كد رشته محل هاي پژوهش محور را دارند، مي‌توانند عنوان طرح پژوهشي را نيز در مقابل كد رشته محل مشاهده نمايند. در زمان مصاحبه نيز داوطلب بايد طرح اوليه پژوهش را با عنوان طرحواره به اساتيد ارائه دهد.

توجه داشته باشيد كه رتبه و تراز علمي در آزمون كتبي دكتري در دو روش پژوهش محور و آموزشي پژوهشي متفاوت است. در روش پژوهش محور ميزان تاثير آزمون كتبي 30 درصد و در روش آموزشي پژوهشي 50 درصد مي‌باشد.

 

نحوه اولويت بندي

بخش مهمي از انتخاب رشته در تمامي مقاطع تحصيلي نحوه چينش كد رشته محل ها و اولويت بندي صحيح مي‌باشد. در مقطع دكتري ظرفيت پذيرش بسيار محدود است به همين دليل داوطلبان بايد با دقت بسيار زيادي كد رشته محل هاي مورد نظر خود را اولويت بندي كنند شانس قبولي شان افزايش بيايد. توصيه مي‌شود كه داوطلبان براي اولويت بندي صحيح نسبت به مشاهده كارنامه پذيرفته شدگان سال هاي قبلي و همچنين دريافت مشاوره انتخاب رشته دكتري اقدام نمايند.

يكي از مهم ترين اصول در اولويت بندي كد رشته محل ها توجه به انتخاب هاي خوشبينانه، منطقي و بدبينانه است. بدين صورت كه شما بايد 10 انتخاب اول خود را به كدرشته محل هاي خوشبينانه يعني آن هايي كه شانس قبولي پاييني داريد، اختصاص دهيد. برخي از داوطلبان دچار اشتباه شده و انتخاب هاي خوشبينانه را به دليل شانس پايين پذيرش به طور كامل از فرم انتخاب رشته حذف مي‌كنند اين درحاليست كه به هيچ عنوان نبايد از انتخاب اين كد رشته محل ها صرف نظر كرد.

پس از آن نوبت به انتخاب هاي واقع بينانه و منطقي مي‌رسد كه شانس قبولي در آن ها بسيار بالاست و بايد 30 انتخاب خود در فرم انتخاب رشته را به آن ها اختصاص دهيد. اين انتخاب ها به اين صورت هستند كه داوطلب مي‌داند به احتمال زياد دعوت به مصاحبه شده و حتي در نهايت از بين اين كد رشته محل ها قبولي نهايي را دريافت خواهد كرد.

و در نهايت بابد 10 انتخاب آخر داوطلب بايد به انتخاب هاي بدبينانه اختصاص بيابد. انتخاب هاي بدبينانه ان هايي هستند كه شانس قبولي در آن ها بسيار بالاست اما عواملي مانند مسافت طولاني، نبود امكانات رفاهي و… تمايل داوطلب به تحصيل در آن دانشگاه ها را كاهش داده است.

توصيه مي‌شود كه اين كدرشته محل ها نيز حتما در فرم انتخاب رشته درج شود تا در بدترين شرايط حداقل دعوت به مصاحبه شده و شانس خود را امتحان كنيد. براي تعيين انتخاب هاي بدبينانه، واقع بينانه و خوشبينانه مي‌توانيد از مشاوره انتخاب رشته دكتري كمك بگيريد.

توجه داشته باشيد كه اولويت بندي كدرشته محل ها در دعوت به مصاحبه تاثيرگذار نخواهد بود و داوطلب در هر كد رشته محلي كه موفق به رتبه حد نصاب آن دانشگاه شده باشد، دعوت به مصاحبه خواهد شد. در نهايت در هنگام تعيين قبولي توسط سازمان سنجش اولويت بندي تاثيرگذار خواهد شد.

پس از مصاحبه نيز فرصتي در اختيار داوطلبان قرار مي‌گيرد و مي‌توانند در بازه زماني تعيين شده نسبت به حذف برخي از كدرشته محل ها اقدام نمايند. امكان ويرايش و جابجايي كد رشته محل ها در اين زمان وجود ندارد. با كمك گرفتن از مشاوره انتخاب رشته دكتري مي‌توانيد احتمال خطا در اولويت بندي را تا حد بسيار زيادي كاهش دهيد.

 

اصول مهم در هنگام انتخاب رشته دكتري

داوطلباني كه انتخاب رشته خود را با توجه به مشاوره انتخاب رشته دكتري انجام داده اند، با توجه به كسب رتبه حد نصاب هر دانشگاه با توجه به فرم انتخاب رشته خود براي مصاحبه دعوت خواهند شد. داوطلبان بايد در زمان تعيين شده براي انجام مصاحبه اقدام نمايند. در نهايت داوطلب با توجه به امتيازي كه در هر مصاحبه به دست آورده است، با توجه به اولويت بندي خود در فرم انتخاب رشته به طور نهايي در دانشگاه پذيرفته خواهد شد. برخي از مهم ترين نكات و اصول انتخاب رشته دكترا به شرح زير مي‌باشد.

 

مغرور نشدن به رتبه آزمون دكتري

گاها ديده مي‌شود داوطلباني كه موفق به كسب رتبه هاي خيلي خوب و تك رقمي در آزمون دكتري شده اند، كمي به خود مغرور شده و اين باور را در خود ايجاد مي‌كنند كه در هرحال در دانشگاه هاي برتر پذيرفته خواهند شد و اولويت بندي خود را به صورت صحيح انجام نمي‌دهند. 

اين درحاليست كه به دليل دو مرحله اي بودن گزينش دكتري و مرحله مصاحبه، همواره اين امكان وجود دارد كه داوطلب موفق به كسب امتياز لازم در كد رشته محل هاي اول خود نشود و حتي با وجود رتبه هاي تك رقمي در دانشگاه هاي برتر پذيرفته نشود.

به همين دليل ضروري است كه داوطلبان با هر رتبه اي با كمك گرفتن از مشاوره انتخاب رشته دكتري، به صورت صحيح انتخاب هاي خود را اولويت بندي كنند تا در صورت از دست رفتن شانس قبولي در اولويت اول، امكان قبولي در اولويت هاي بعدي را داشته باشند. 

 

توجه به گرايش

همانطور كه گفته شد در روند پذيرش در مقطع دكتري داوطلبان بايد در مصاحبه نيز شركت كرده و به سوالات اساتيد پاسخ بدهند. در اين مصاحبه توجه ويژه اي به گرايش انتخابي شما در مقطع دكتري و گرايش تان در مقطع قبلي مي‌شود.

توصيه مي‌شود كه تا حد امكان گرايش مرتبط با مقطع قبلي خود را انتخاب كنيد و يا در صورت تغيير رشته نيز حتما دلايل موجه براي ارائه به اساتيد داشته باشيد چراكه بدون شك در مورد علت تغيير گرايش از شما سوال پرسيده خواهد شد. 

همچنان برخي مواقع ممكن است اساتيد از گرايش هاي مختلف باشند و در صورتي كه شما توضيحات خوبي در مورد رشته قبلي ندهيد، ممكن است ديد منفي نسبت به شما به وجود بيايد. با كمك گرفتن از مشاوره انتخاب رشته دكتري مي‌توانيد به صورت كامل براي مصاحبه آماده شويد.

 

توجه به اصلاحيه ها و قوانين دفترچه

در هر سال جديد دفترچه انتخاب رشته جديد منتشر مي‌شود و داوطلب بايد مطابق با آن به انتخاب رشته بپردازند. همچنين ممكن است دفترچه منتشر شده در سال جديد نيز اصلاحيه هايي داشته باشد كه براي اطلاع از آن ها بايد جديد ترين اخبار مربوط به مشاوره انتخاب رشته دكتري را دنبال نماييد. 

 

مشاوره انتخاب رشته دكتري | انتخاب رشته با توجه به سهميه

در مقطع دكتري نيز داوطلبان امكان استفاده از سهميه را خواهند داشت. سهميه تاثير بسيار زيادي بر قبولي خواهد داشت پس حتما از انواع سهميه آگاه شده و بر اين اساس در زمان انتخاب رشته دكتري اقدامات لازم را انجام دهيد. از سهميه هاي موثر در انتخاب رشته دكتري مي‌توان به سهميه رزمندگان، سهميه ايثارگران، همسر و فرزند رزمندگان و سهميه مربيان اشاره كرد. 

 

مشاوره انتخاب رشته دكتري |‌ در نظر گرفتن دانشگاه قبلي

يكي از نكات مهم در مورد مصاحبه دكتري اين است كه اساتيد نظر مثبتي نسبت به دانشجويان قبلي خود دارند و ترجيح مي‌دهند دانشجوياني را كه قبلا با آن ها كار كرده و بر روي آن ها شناخت دارند را براي پذيرش در مقطع دكتري انتخاب نمايند. به همين دليل بهتر است كه با كمك گرفتن از مشاوره انتخاب رشته دكتري، دانشگاه قبلي خود را نيز در فرم انتخاب رشته وارد نماييد. 

 

مركز مشاوره دانتل كو

فرايند انتخاب رشته در مقطع دكتري بسيار حائز اهميت است و به همين دليل داوطلبان بايد حتما از مشاوره انتخاب رشته دكتري كمك بگيرند تا احتمال خطا كاهش يافته و شانس قبولي شان افزايش بيايد. انتخاب رشته در اين مقطع نسبت به مقاطع تحصيلي قبلي تفاوت هايي دارند كه عدم اطلاع از آن ها پيامدهاي جدي خواهد داشت. 

در مركز مشاوره دانتل كو متخصصان و مشاوران با سابقه و مجربي گردهم اماده اند و آماده اند تا با توجه به علم و تخصص خود شما را در زمينه تحصيلي راهنمايي كنند. در اين مركز تمامي خدمات مشاوره اي به صورت تلفني انجام مي‌شود و شما مي‌توانيد با صرف كمترين هزينه و زمان بهترين خدمات مشاوره تحصيلي تلفني را دريافت نماييد. 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه مشاوره انتخاب رشته دكتري مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

  1. انتخاب رشته دكتري ۱۴۰۳ چه زماني است؟

    زمان دقيق انتخاب رشته دكتري هنوز مشخص نشده است اما با توجه به روند سال گذشته انتظار مي‌رود كه در فروردين ماه و يا اواخر ارديبهشت باشد.

  2. براي انتخاب رشته دكتري چه بايد كرد؟

    براي اين منظور بايستي به سايت سنجش مراجعه كرده و با توجه به راهنمايي هاي مشاوره انتخاب رشته دكتري، نسبت به تكميل فرم انتخاب رشته اقدام نماييد. 

  3. اهميت مشاوره انتخاب رشته دكتري در چيست؟

    در اين مقطع نحوه گزينش نسبت به مقاطع قبلي متفاوت است و احتمال خطا توسط داوطلبان بالا مي‌رود. به همين دليل ضروري است در روند انتخاب رشته از مشاوره انتخاب رشته دكتري كمك بگيريد. 

    منبع: مشاوره انتخاب رشته دكتري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/27  ] [ ۱۴ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب